BESPILOTNE LETJELICE

Naše iskustvo snimanja iz zraka mijenjalo se kroz godine: snimanje iz aviona, helikoptera, jedrilice, zmaja, paraglidera, padobrana, u slobodnom padu… Gotovo sve ih je danas nadmašilo snimanje iz zraka bespilotnom letjelicom (tzv. dronom).
5373
5371
6206
5372
Koristimo isključivo kvalitetne bespilotne letjelice koje mogu snimati s visine od 1 do 500 m. Pritom se koriste sve njihove mogućnosti kako bi se dobio što atraktivniji snimak. Pri snimanju iz zraka nije uvijek presudna sama činjenica što se snima iz velike visine već način na koji se snima. To je pogotovo bitno pri snimanju videa kada se kombinacijom raznih kutova i visina snimanja te efektnih pokreta letjelicom odnosno kamerom mogu dobiti vrlo zanimljive snimke. Te se snimke u postprodukciji kvalitetnom video montažom pretvaraju u veličanstveni finalni film. Višedesetljetno televizijsko i drugo medijsko iskustvo naše tvrtke te naših pilota/snimatelja jamac su kvalitete.

ZRAKOPLOVI

Iako male letjelice bez pilota zaista omogućavaju vrhunske zračne snimke, ipak postoje i situacije kada je bolje primijeniti neku drugu vrstu zrakoplova. Npr. ako je potrebno prijeći veću udaljenost, snimati s većih visina i sl. Pritom je cijena nešto veća, kvaliteta fotografija podjednaka, no kvaliteta videa (zbog vibracija) nešto manja (osim kod vrhunskih i skupih sustava). Dakle možete nas angažirati i za snimanje uz pomoć aviona, helikoptera, motornog zmaja, padobrana…
Za potrebe snimanja iz zraka gdje upotreba klasične bespilotne letjelice nije moguća zbog raznih okolnosti (npr. snimanje noću, direktno iznad velike skupine ljudi, u centru grada…), koristimo tzv. cable-cam sustav. Pritom se kamera nalazi na sajli po kojoj može kliziti te napraviti zanimljive snimke iz zraka s manje visine (1 – 30 m), a bez rizika i u skladu sa zakonom.
Osim dnevnog snimanja iz zraka regularnom kamerom, postoji i mogućnost snimanja specijalnim kamerama poput one u infracrvenom spektru.
Naravno, snimamo i sa zemlje. U kombinaciji sa zračnim snimkama ili bez njih, kvaliteta je neupitna bez obzira o kojoj se vrsti filmskog ili multimedijalnog projekta radi.